Montering av peis og ovn2017-07-21T15:44:01+00:00

Få hjelp med montering av vedovn og peis, så det blir varmt og godt

Vi har høy kompetanse innen montering av peiser, ildsteder og plassbygde peiser.

Ønsker du å gi stuen, kjøkkenet eller gangen et løft eller vil du rett og slett drømme deg bort med med god gammeldags ild med levende flammer som kan målbinde enhver en kald høstkveld.
Vi kan hjelpe deg med å montere ved-ovn eller plassbygge en peis etter dine ønsker.

Ønsker du peis eller ovn men har ikke pipe? Dette er ikke noe problem da det finnes flere løsninger når det gjelder pipe som ikke trenger å bety at det må mye tilpassing/bygningsarbeide før denne er på plass. Vi kan hjelpe deg med løsninger til peis i ditt hjem hvor det ikke eksisterer peis.

Vi bruker alltid betongkjernebor så det vil ikke bli så mye støv under borring i pipen.
Om du har en gammel peis eller ovn så tetter vi hullet i pipen, da det mest sannsynlig ikke vil passe til det nye ildstedet. Har du en pipe du ønsker pusset eller at den skal kles med naturstein eller forblendes med fliser så vil vi gjøre dette i samsvar med at vi monterer ovnen eller peisen.

Staten gir stønad i visse steder i landet ved bytte gamle peiser, parafinovner og vedovner til nye, fordi nye ildsteder er rentbrennende som vil si at avgassene brennes flere ganger noe som fører til mindre utslipp av klimagasser. Ta kontakt med din kommune i dag for å se om dette gjelder deg.

Send en forespørsel
Ring oss nå

Hva er egentlig forskjellen på vedovn, peis, gassovn og kakkelovn?

Montering av peis og ovn-oslo-asker-bærum (8)

Vedovn

Vedovn er frittstående og kun koblet til pipen med stålrør. Dette er en god varmekilde og tar ikke store plassen.
Det er en relativt liten operasjon å montere en ny eller bytte ut eksisterende peis eller ovn med en ny. En klebersteinsovn er ev vedovn som er kledd i klebserstein som gir gode varmegenskaper.
Arbeidet vil ikke ta lengre en en liten dag.

Montering av peis og ovn-oslo-asker-bærum (7)

Byggesett peis

Frittstående peiser som det en peisinnsats bygges inn med ferdigstøpte betongelementer som kommer i mangfoldig design og er en rimeligere variant av plassbygd peis. Arbeidet vil ta mellom 1-2 dager avhengig av type peis.

Montering av peis og ovn-oslo-asker-bærum (3)


Plassbygd peis

Peiser som bygges inn med ildfaste plater, murstein, naturstein eller plasstøpes. Det vil si at dette er noe vi skreddersyr til kunden etter ønsker og ideer. Det vil kun være peisinnsatsen som er ferdig bygget fra fabrikk om man ikke ønsker en åpen gruvepeis. Peisen kan pusses med dekorpuss, kles med stein eller fliser og vil bli et vakkert element av rommet som også er funksjonelt.

Tiden arbeidet tar er avhengig av hvordan løsninger man velger.

kakkelovn oslo - asker - drammen - bærum -montering

Kakkelovn

Kakkelovn er et lukket ildsted murt opp av tilleggstegn som er kledd med glassserte keramiske fliser. denne type ovner utnytter brenselen på en meget effektiv måte siden det er gode varmelagrende egenskaper i en kakkelovn. Man kan typisk se en kakkelovn i gamle hus og leiligheter som i seg selv et kunstverk av en varmekilde.

Montering av gasspeis- oslo-asker-bærum (1)

Gassovn

når behovet for varme melder seg er det godt å ha en gasspeis som gir øyeblikkelig varme. Med en gassovn slipper man vedbæring, kull og sot. Denne type ovn behøver ingen pipe, men kun et avgassrør. En gassovn er praktisk da den kan tennes med en fjernkontroll og kan termostatstyres i motsetning til av alminnelig ovn som kan bli for varm.

Har du eller skal du kjøpe inn en ny peis eller vedovn?
Vi har egne peis- og ovnmontører i Asker mur og flis med alle godkjennings- og kvalifiseringsbevis for ildsted og pipe.

Få et kostnadsfritt pristilbud nå! 

Send en forespørsel
Ring oss nå

Vi Er Laget For Å Hjelpe Deg!

Det Er Kun Kreativiteten Som Som Setter Grenser For Oss

TA KONTAKT!

Recent Tweets