Piperehabilitering2017-07-21T15:47:43+00:00

Gammel pipe eller fyringsforbud?
Vi hjelper deg med rehabilitering av pipe.

Skorsteinen er et element av huset mange ikke legger for mye oppmerksomhet til. Peisen er god å ha og man vil helst at den skal fungere optimalt år etter år. Man tenker ofte ikke på hvor røyken tar veien. Hvis du har installert nyere ovner kan du oppleve at trekken kan endre seg og at det ikke brenner så godt. Nyere ovner har en lavere temperatur på røyken og vil derfor ha dårligere oppdrift. En mulig løsning kan være å redusere størrelsen på innvendig piperør. Fyrer man med olje eller parafin i teglsteinspipa øker dette slitasjen på pipa og sansynligheten på at man trenger en rehabilitering øker. En piperehabilitering vil senke risikoen for pipebrann.

Over taket slites pipa ned av vær og vind som gjør at materialet «smuldrer opp»/løsner. Som regel er det feieren som oppdaget at pipen ikke er i sikker stand. Murverket i pipa kan trekke til seg fukt og ta skade, som følge av dårlig beskyttelse over tak.

Skadelig kondensvann, aggressive syrer, regn eller smeltevann som trenger inn – dette er tøffe påkjenninger for skorsteinen. Følgen av slike belastninger kan være en utett skorstein. Når skaden er synlig ved at fuktighet har trengt gjennom skorsteinen, er det på høy tid å handle. Renslig montering og med minimale inngrep i husets bygningsmessige konstruksjon. Rehabilitering av pipa er en fornuftig pengeplassering og øker verdien på huset.

Bilde: Gammel skorstein i behov for rehabilitering.

Moderne fyringsanlegg er konstruert for å spare på energien og for å avgi minst mulig avgasser til omgivelsene. En gammel pipe klarer som regel ikke å leve opp til dette. Kjøp av et nytt fyringsanlegg eller bytte av brenner på fyrkjelen forutsetter derfor i de fleste tilfeller en profesjonell piprehabilitering av den gamle skorsteinen. Dette gjelder uansett type ovn og hva man velger å fyre med. En piperehabilitering er nødvendig for å bringe den gamle skorsteinen i toppform og gjøre den klar for nye utfordringer. Som huseier er det ditt ansvar å sørge for at pipen er i forsvarlig stand.

Send en forespørsel
Ring oss nå

Vi Er Laget For Å Hjelpe Deg!

Det Er Kun Kreativiteten Som Som Setter Grenser For Oss

TA KONTAKT!

Recent Tweets